Spaghetti Carbonara, echt een van mijn favoriete pastareceptjes: makkelijk klaar en vooral superlekker.
Het is ook een gerecht dat ik zelden op restaurant zal bestellen, omdat het zo vaak met room wordt gemaakt! Voor de liefhebbers geef ik dan ook even de versie hoe ik mijn carbonara het liefste eet.
Voor 2 personen gebruik ik :
Hoe maak ik het:
Na het kuisen van de champignons, snij ik ze niet in fijne stukjes, maar in vier. Ik zorg er wel voor dat de stukjes ongeveer even groot zijn.
- boter
- 1 bakje champignons
- 200g baconreepjes van Delhaize (mijn vriend heeft graag veel vlees)
- spaghetti
- 2 eieren
- zwarte peper
- zout
- parmezaan
Hoe maak ik het:
De champignons bak ik dan samen met de baconreepjes in een beetje boter. Het is belangrijk dat je de pan waarin je bak niet te klein neemt.
In een grote pot water, met wat olie en zout, kook ik de pasta al dente.
De eitjes kluts ik samen met wat peper en zout in een apart kommetje.
Ondertussen heb ik de kookplaat al uitgedraaid, maar ik laat de pan wel staan op het nog warme vuur. De uitgelekte al dente gekookte pasta kieper ik op de pan, bij de gebakken bacon en champignons.
(Om zeker te zijn dat alles goed vermengd raakt, roer ik de spaghetti al eens door de bacon en champignons.)
Daarna giet ik de geklutste eieren over en meng goed. Om snel te werken, gebruik ik een keukentang. Dit is echt handig om goed te mengen. Op die manier wordt het geklutste ei goed verdeeld onder de pasta om het lekker smeuig te maken.
Omdat dit een gerechtje is dat snel afkoelt, verwarm ik mijn borden voor in de oven. De pasta serveer ik met de keukentang op een diep bord. Als afwerking draai ik nog eens met de pepermolen (zwarte peper) en strooi er wat versgeraspte parmezaan over.
HEEEEERLIJK !!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten